Ανοιχτη εκδηλωση Ρομποτικης για Παιδια Στα ΤΡΙΚΑΛΑ
Το Σαββατο 16 ΣεπτEμβρη, 11:00 -13:00

Σας προσκαλουμε με τα παιδια σας για ενημερωση και παιχνιδι στη ρομποτικη (6 εως 15 ετΩν)

Μαθετε περισσοτερα

Δηλωστε εγκαιρα την συμμετοχη σας

Η εκδηλωση με μια ματια

Δια ζΩσης Τμηματα Εργαστηριου ΑΚΕΘ AIRLab

Σε Κάθε Εργαστήριο Συμμετέχουν Μέχρι Και 10 Παιδιά, Σε Ομάδες Των 2 Ατόμων. Κάθε Ομάδα Υλοποιεί Projects Που Περιλαμβάνουν Κατασκευή Και Προγραμματισμό Ρομποτικών Εφαρμογών, Κατασκευαστικές Μηχανικές Προκλήσεις, Εφαρμογή Νέων Τεχνολογιών Και Δραστηριότητες STEAM. Παρακάτω Θα Βρείτε Πληροφορίες Για Τα Δια Ζώσης Τμήματα Μας Που Αφορούν Παιδιά Από Την Ηλικία Του Δημοτικού Έως Και Τις Τάξεις Του Γυμνασίου, Αλλά Και Διαγωνιστικά Τμήματα

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για τα δια ζώσης τμήματα μας που αφορούν παιδιά από την ηλικία των Νηπίων έως και τις τάξεις του Γυμνασίου, αλλά και Διαγωνιστικά τμήματα

Το workshop για τα παιδιά που θέλουν να δούνε τι περιλαμβάνουν τα μαθήματα μας, θα διοργανωθεί το Σάββατο στις 16 Σεπτέμβρη, 11:00 -13:00 το πρωί στις εγκαταστάσεις μας (Φουρνονησίων 4, Τρίκαλα) όπου τα παιδιά που θα έρθουν:

Θα προγραμματίσουν μόνοι τους τα ρομπότ που θα έχουμε διαθέσιμα

Θα δούνε από κοντά εντυπωσιακές κατασκευές άλλων μαθητών

Θα ενημερωθούν για την λειτουργία και τα πλεονεκτήματα της εκπαίδευσης STEΑM (Γονείς)

Θα μάθουν τι περιλαμβάνουν τα μαθήματα μας και τα διαγωνιστικά τμήματα (Γονείς και παιδιά)

STEAM ADVENTURES

Παιδιά ηλικίας 5 ετών • Τμήματα διάρκειας 30 ωρών

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και έχει στόχο να προκαλέσει την έμφυτη περιέργεια τους για εξερεύνηση και μάθηση, μέσα από το παιχνίδι με πολλές ευχάριστες δραστηριότητες. Με οδηγό δοκιμασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα από κορυφαία στον χώρο του STEAM (Science, Technology, Engineering, Art και Mathematics) ιδρύματα, όπως το MIT, τα παιδιά αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες που τα βοηθούν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με τον κόσμο γύρω τους, επιτρέποντάς τους να ανακαλύψουν τις δικές τους ικανότητες και να προετοιμαστούν για μία ομαλή και ευχάριστη μετάβαση στις σχολικές απαιτήσεις.

STEAM ADVENTURES 2

Παιδιά ηλικίας 6 ετών • Τμήματα διάρκειας 30 ωρών

Οι μαθητές ανακαλύπτουν τον κόσμο των κατασκευών και μαθαίνουν βασικές αρχές της μηχανικής. Το παιχνίδι λειτουργεί σαν ένας τρόπος μάθησης, μέσα από την έρευνα και την ανακάλυψη που πραγματοποιείτε συνεργατικά από τις ομάδες. Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι το μάθημα να αποτελέσει μια ευκαιρία για δημιουργικό παιχνίδι στο σπίτι, προσφέροντας ιδέες και ερεθίσματα για την ανάπτυξη της ικανότητας των παιδιών στην επίλυση προβλημάτων με την ανακάλυψη των δικών τους λύσεων.

MΙΚΡΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Παιδιά ηλικίας 7-8 • Τμήματα διάρκειας 40 ωρών

Οι μαθητές γνωρίζουν τις βασικές αρχές της ρομποτικής χτίζοντας σύνθετες και ανθεκτικές κατασκευές. Κατανοούν τις βαθύτερες αρχές της μηχανικής και των κατασκευών. Μαθαίνουν για τους κινητήρες και τους αισθητήρες και τα δοκιμάζουν σε διάφορες διασκεδαστικές κατασκευές. Ταυτόχρονα αναπτύσσουν δεξιότητες STEAM δουλεύοντας σε projects όπως κατασκευή επιτραπέζιων παιχνιδιών και μοντέλα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

ΜΙΚΡΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ

Παιδιά ηλικίας 9-10 • Τμήματα διάρκειας 40 ωρών

Οι μαθητές δίνουν πλέον περισσότερη βαρύτητα στους αυτοματισμούς. Μελετούν και κατασκευάζουν ρομπότ που δίνουν λύσεις σε προβλήματα που συναντάμε στον κόσμο των μεγάλων. Μετατρέπουν την κατασκευή τους ώστε να βελτιωθεί. Κάθε ομάδα υλοποιεί projects που περιλαμβάνουν σύνθετες κατασκευές, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από θέματα παγκόσμιων διαγωνισμών ρομποτικής! Παράλληλα εισάγονται στον κόσμο της Τρισδιάστατης Εκτύπωσης με εντυπωσιακές κατασκευές και πειράματα.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Παιδιά ηλικίας 11 -12 • Τμήματα διάρκειας 40 ωρών

Οι μαθητές εισάγονται στην έννοια του προγραμματιστικού περιβάλλοντος του EV3, προχωρώντας σε απλές και εντυπωσιακές κατασκευές και έρχονται σε επαφή με ποικίλες κατασκευαστικές τεχνικές. Τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων μέσα από την ομαδική συνεργασία και τη διερευνητική μάθηση. Παράλληλα οι μαθητές εισάγωνται σε προγραμματιστικά εργαλεία όπως το Arduino, υλοποιώντας σύντομα project.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ 2

Παιδιά ηλικίας 13 -14 • Τμήματα διάρκειας 40 ωρών

Οι μαθητές αναπτύσσουν αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και νοοτροπία «προγραμματιστή», χρησιμοποιούν προχωρημένες κατασκευαστικές και προγραμματιστικές τεχνικές και υλοποιούν projects με σκοπό την εφαρμογή τους σε πραγματικό πλαίσιο μικροκόσμου. Ταυτόχρονα ανακαλύπτουν τον κόσμο των νέων τεχνολογιών μέσα από την ενασχόληση τους με projects STEAM εκπαίδευσης δοκιμασμένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Παιδιά ηλικίας 13 -15 • Τμήματα διάρκειας 40 ωρών

Οι μαθητές αναπτύσσουν project σε Open source περιβάλλοντα τόσο σε Hardware όσο και Software. Μαθαίνουν να προγραμματίζουν με text-based γλώσσες προγραμματισμού, που λόγω της απλότητας τους, βοηθούνε τους μαθητές να κατανοήσουνε σε βάθος τους βασικούς μηχανισμούς του προγραμματισμού. Παράλληλα χρησιμοποιούνε τις γνώσεις τους για να υλοποιήσουν projects με επεξεργαστές και αισθητήρες οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής (World Robot Olympiad) είναι ένα εξόχως σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Ο WRO συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δύσκολους και δημιουργικούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

First Lego League (FLL)

Το FLL ή αλλιώς FIRST® LEGO® League είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

First Lego League Junior (FLLJr)

Το FIRST® LEGO® League Jr. έχει σχεδιαστεί για να εισαγάγει τις έννοιες του STEM σε παιδιά 6 έως 10 ετών ενώ παράλληλα τους συναρπάζει μέσω ενός εργαλείου που όλοι γνωρίζουν και αγαπούν - τα LEGO®. Καθοδηγούμενοι από τον προπονητή, οι ομάδες ερευνούν ένα επιστημονικό πρόβλημα του πραγματικού κόσμου. Επίσης κατασκευάζουν ένα μηχανοκίνητο μοντέλο σχετικά με το τι έμαθαν χρησιμοποιώντας στοιχεία της LEGO®. Κατά τη διαδικασία αυτή οι ομάδες μαθαίνουν για την ομαδική δουλειά, τα θαύματα της επιστήμης και της τεχνολογίας και τις αξίας της ομάδας με βάση τα Core Values. Αυτά περιλαμβάνουν το σεβασμό, την συνεργασία, την επικοινωνία και την κριτική σκέψη.

Ανοιχτη εκδηλωση Ρομποτικης για Παιδια Στα ΤΡΙΚΑΛΑ
Το Σαββατο 16 ΣεπτEμβρη, 11:00 -13:00

Η διαδικασια συμμετοχης

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι δωρεάν με την συμπληρωση της φόρμας εδώ. Μετά την συμπλήρωση θα λάβετε μήνυμα επβεβαίωσης της συμετοχής σας στην εκδήλωση.

Κατα την προσέλευση σας τα παιδιά θα επισκευθούν τις αίθουσες των εργαστηρίων υπο την επίβλεψη των καθηγητών μας όπου θα έχουν την ευκαιρία να δούν να παίξουν να προγραμματίσουν και να πειραματισθούν με κατασκευές ρομποτικής.

Οι γονείς θα συγκεντρωθούν στην αίθουσα παρουσιάσεων όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις εξελίξεις στην ρομποτική σε σχέση με την σύγχρονη παιδαγωγική.

Μια μοναδικη εμπειρια διασκεδασης & μαθησης για τα παιδια

Ειδικη ενημερωση για τους γονεις

Κατα τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης θα ενημερωθούν ξεχωριστά οι γονείς και οι συνοδοι για τα παρακάτω θέματα:

13-Intelligence

Η σύνδεση της ρομποτικής με την σύγχρονη παιδαγωγική

19-Machine Hand

Οι τελευταίες εξελίξεις της ρομποτικής ώς μαθησιακό εργαλείο

28-Artificial intelligence

Επαγγελματικές ευκαιρίες στο περιβάλλον του μέλλοντος

Διαγωνισμοί και υποτροφίες στην Ελλάδα και την Ευρωπαική ένωση.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Φουρνονησίων 4,Τρίκαλα, 42100

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

2431024697, 2431200250

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου για να ενημερωθείς.

    * Συναινώ στο ότι το ΑΚΕΘ και οι συνεργάτες του μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες τους και να επεξεργαστούν για σκοπούς επικοινωνίας τα στοιχεία που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή.