ads digimate

Διδασκαλία Ρομποτικής για παιδιά.

Εκπαιδεύσου & πιστοποιήσου στην διδασκαλία Ρομποτικής για παιδιά

Πρόλαβε πλήρες πακέτο Online εκμάθησης STEM για Εκπαιδευτικούς με έκπτωση 50%

Εκπαιδεύσου στην μέθοδο STEM που δίνει έμφαση στην διερευνητική απόκτηση γνώσης μεσα απο το παιχνίδι ακόμη και σε προσχολική ηλικία

1. Παρακολούθησε τώρα το Online εκπαιδευτικο πρόγραμμα 10 ωρων με έκπτωση 50%
2. Απόκτησε ένα διασκεδαστικό ρομποτ παιχνίδι που θα ξετρελάνει μικρους και μεγάλους

Τι είναι το STEM?

Το ακρωνύμιο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ to 2001 και αναφερόταν στον ολοκληρωμένο και ενοποιημένο σχεδιασμό της διδασκαλίας των επιμέρους τομέων του σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αυτό έγινε ταυτόχρονα με την κατάργηση του καθηγητοκεντρικού μοντέλου διδασκαλίας και την αντικατάστασή του από εκείνο που δίνει έμφαση στην ανακαλυπτική μέθοδο της γνώσης, στις ερευνητικές και διαθεματικές εργασίες και δραστηριότητες.

Tι είναι η εκπαιδευτική ρομποτική

Είναι μία καινούργια Επιστήμη στην οποία συνδυάζονται στοιχεία ανάπτυξης λογισμικού, τεχνητής νοημοσύνης1, μηχανολογίας, μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς κλπ. Είναι γεγονός ότι οι πρώτες ολοκληρωμένες εφαρμογές της εμφανίζονται σε τομείς όπως η ιατρική, η βιομηχανία κλπ. Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδέεται άρρηκτα με την εκπαίδευση STEM, καθώς αξιοποιεί σε όλο της το εύρος την Τεχνολογία και τα Μαθηματικά.

Στην αρχή (πρώτα μαθήματα ρομποτικής) οι μαθητές με τη χρήση επεξεργαστών, αισθητήρων, κινητήρων και δομικών στοιχείων φτιάχνουν το δικό τους ρομπότ. Σε μεταγενέστερη φάση οι μαθητές (μαθητές Δημοτικού) με το ειδικά διαμορφωμένο λογισμικό μαθαίνουν πώς να δώσουν κίνηση στις κατασκευές (γραφική γλώσσα προγραμματισμού) τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποκτώντας δεξιότητες προγραμματισμού (engineering) και επίλυσης προβλημάτων (problem solving). Συνεπώς, μέσω της τεχνολογίας της ρομποτικής προετοιμάζονται τα παιδιά για τα επαγγέλματα τους μέλλοντος.

Εν κατακλείδι, με τις κατάλληλες δραστηριότητες STEM (όπως της εκπαιδευτικής ρομποτικής), οι οποίες αποδεικνύουν την πρακτική εφαρμογή της θεωρητικής γνώσης, οι μαθητές συνειδητοποιούν ότι μπορούν να ωφελήσουν την κοινωνία και τον κόσμο μας εν γένει. Οι μαθητές αντιλαμβάνονται ότι αυτά που μαθαίνουν είναι σχετικά με το μέλλον τους, το μέλλον ολόκληρου του κόσμου και αποκτούν με αυτό τον τρόπο περισσότερο ενδιαφέρον για μάθηση!

Πως να ξεκινήσεις;

Δήλωσε συμετοχή στο Οnline πρόγραμμα εκμάθησης για Εκπαιδευτικούς εισαγωγής στην ρομποτική στο STEM

Θεματολογία προγράμματος

  • Στόχοι του προγράμματος.
  • Εισαγωγή σε έννοιες προγραμματισμού και STEM.
  • Παρουσίαση εκπαιδευτικού εργαλείου της GIGO First Coding & Robotics kit και του υπόλοιπου εξοπλισμού του προγράμματος.

Οι εκπαιδευόμενοι έρχονται σε επαφή με την ιστορία του βιβλίου, τον τρόπο λειτουργίας του ρομπότ που περιλαμβάνεται στο κιτ και τις προγραμματιστικές έννοιες που θα συναντήσουν σε αυτό. Εφαρμογή βασικών και σύνθετων προγραμματιστικών λειτουργιών του κιτ. (Αρχή, Τέλος, Επανάληψη, Συνθήκη, Βρόγχος). Εκμάθηση βασικών αρχών λειτουργίας των γραναζιών με την αξιοποίηση των εργαλείων του εκπαιδευτικού κιτ της GIGO.

Οι εκπαιδευόμενοι έρχονται σε επαφή με το μαθησιακό περιβάλλον του ScratchJr. Πειραματίζονται με τις προγραμματιστικές επιλογές μέσα από απλές και πιο σύνθετες πρακτικές εφαρμογές (δημιουργία ιστοριών και παιχνιδιών). Παρουσίαση διαδραστικών τεχνικών διδασκαλίας και καλών πρακτικών.

Οι εκπαιδευόμενοι έρχονται σε επαφή με τα διδακτικά μοντέλα και της θεωρίες μάθησης της εκπαίδευσης STEM, ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και να τα εφαρμόσουν στην τάξη τους.

Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να προσδιορίζουν τις φάσεις ενός διδακτικού σεναρίου και να δημιουργούν δραστηριότητες για την τάξη μέσα από παραδείγματα. Επεξήγηση διαφοροποίησης δια ζώσης – ψηφιακών διδακτικών σεναρίων.

Αξία προγράμματος 100€

Πρόλαβε ΤΩΡΑ έκπτωση 50% και δήλωσε την συμμετοχή σου με

MONO 50€

Ειδικές τιμές προσφοράς για εκπαιδευτικά κέντρα νηπιαγωγεία και δημοτικά αναλόγως τον αριθμό των εκπαιδευόμενων.

Απόκτησε το πρώτο σου διασκεδαστικό παιχνιδι Ρομποτ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Kids First Coding & Robotics

Το Kids First Coding & Robotics είναι υποχρεωτικό και απαραίτητο βοήθημα για την παρακολούθηση του προγράμματος καθώς εμπεριέχει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες για να σας βοηθήσει στην κατανόηση των βασικών εννοιών και την εφαρμογή τους.

Με το Kids First Coding & Robotics τα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας θα μάθουν βασικές έννοιες του προγραμματισμού, ολοκληρώνοντας τις προκλήσεις των μαθημάτων που ενθαρρύνουν την εμπλοκή με το ρομπότ και τις κάρτες ιστοριών. Το Kids First Coding & Robotics διαθέτει πολλά σενάρια και ιστορίες που κάνουν τη μάθηση διασκεδαστική!

  • Πρώιμη εκμάθηση STEM: εισαγωγή στις βασικές αρχές της κωδικοποίησης και της ρομποτικής για τους βαθμούς Κ-2.
  • Δεν απαιτείται λογισμικό, εφαρμογές ή έξυπνες συσκευές!
  • Σαφείς εξηγήσεις: το 64 σελίδων, έγχρωμο πειραματικό εγχειρίδιο καθοδηγεί τα παιδιά στα μαθήματα κωδικοποίησης και ασκήσεις μοντέλων.
  • Βασισμένη στην ιστορία: περιλαμβάνονται έξι διαφορετικές ιστορίες, η καθεμία με μια σειρά μαθημάτων δημιουργίας μοντέλων και κωδικοποίησης, όπως ένα ποντίκι που κινείται σε έναν λαβύρινθο για να βρει τυρί ή ένας ποδοσφαιριστής που μεταφέρει μια μπάλα στο γκολ!

Δώρο επιπλέον το επιτραπέζιο εξυπνούλης και το cody roby

Με μόνον 89€

Εξασφάλισε τη συμμετοχή σου στο online πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς εισαγωγής στην ρομποτική

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου για να ενημερωθείς και να προλάβεις την προσφορά ΜΟΝΟ με 50€

    * Συναινώ στο ότι το ΑΚΕΘ και οι συνεργάτες του μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες τους και να επεξεργαστούν για σκοπούς επικοινωνίας τα στοιχεία που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή.