Κουφώματα Αλουμινίου Exalco

Η euroAL παρέχει πλήρη γκάμα όλων των τυπολογιών των κουφωμάτων και ενσωματώνει έμπρακτα την εξέλιξη της τεχνολογίας στην παραγωγική τους διαδικασία.

Υλοποιεί την τεχνολογική τους ανάπτυξη με γνώμονα τις προδιαγραφές του χώρου για την ανάδειξη αλλά και την συνολική του λειτουργικότητα και επιδιώκει την άριστη ένταξη στην αισθητική του εσωτερικού και εξωτερικού χαρακτήρα του κτίσματος.

Οι κλασσικές ή σύγχρονες γραμμές σχεδίασης συνθέτουν το προφίλ της απόλυτης τεχνολογικής πρωτοπορίας καλύπτοντας παράλληλα όλες της προδιαγραφές μόνωσης, λειτουργικότητας και στεγάνωσης σύμφωνα με τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές νόρμες.

Προϊόντα Αλουμινίου

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
4/5
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
4/5
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
5/5
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
4.5/5
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
4.5/5
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
4.5/5

Ανοιγόμενα Συστήματα Αλουμινίου

Τα ανοιγόμενα συστήματα αλουμινίου καταλαμβάνουν σήμερα μεγάλο μέρος της αγοράς και τοποθετούνται κυρίως σε μονοκατοικίες, ειδικά κτίρια και αντικαταστάσεις παλαιών ξύλινων κουφωμάτων.

Προσφέρουν όλο το άνοιγμα, αλλά χρειάζονται χώρο λειτουργίας στο εσωτερικό του χώρου όπου είναι τοποθετημένα. Προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της δυνατότητας χρήσης μηχανισμού περιμετρικού κλειδώματος, πολλούς τύπους και ποικιλία εφαρμογών.

Επιδέχονται μονούς, διπλούς ή και τριπλούς υαλοπίνακες (ανάλογα με τη σειρά) για υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης. Εφαρμόζεται παντζούρι ή ρολό εξωτερικά.

Φέρουν πιστοποιητικά ΕΚΑΝΑΛ (για αεροδιαπερατότητα, υδατοστε-γανότητα, ανεμοπίεση, στιβαρότητα, λειτουργικότητα, αντοχή, τέλεια εφαρμογή) και QUALICOAT (για την πιστοποίηση της διαδικασίας ηλεκτροστατικής βαφής).

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
5/5

Συρόμενα Συστήματα Αλουμινίου

Τα συρόμενα συστήματα αλουμινίου αποτελούν μια επιλογή η οποία αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στην ελληνική αγορά.

Χρησιμοποιούνται στις πολυκατοικίες σαν οικονο-μικότερες επιλογές ή σε μικρότερους χώρους για καλύτερη αξιοποίηση του.

Είναι η ιδανική λύση για κατοικίες με περιορισμένο διαθέσιμο χώρο εσωτερικά. Εφαρμό-ζονται ως χωνευτά στο τοίχο ή εξωτερικά του τοίχου και προσφέρονται σε διάφορες τυπολογίες ( δίφυλλα που ενώνονται στο κέντρο, επάλληλα που κινούνται το ένα δίπλα στο άλλο, και σε πολύφυλλα με ανάλογη λειτουργία).

Επιδέχονται μονούς, διπλούς ή και τριπλούς υαλοπίνακες (ανάλογα με τη σειρά) για υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης.

Εφαρμόζεται σήτα και παντζούρι ή ρολό εξωτερικά. Φέρουν πιστοποιητικά ΕΚΑΝΑΛ (για αεροδιαπερατότητα, υδατο-στεγανότητα, ανεμοπίεση, στιβαρότητα, λειτουργικότητα, αντοχή, τέλεια εφαρμογή) και QUALICOAT (για την πιστοποίηση της διαδικασίας ηλεκτροστατικής βαφής).

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
5/5
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
4.5/5
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
5/5
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
4.5/5
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
4/5
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
4/5

Χρήσιμες ερωταπαντήσεις σχετικά με τα κουφώματα

Το αλουμίνιο, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, παρουσιάζει πληθώρα πλεονεκτημάτων σε σχέση με άλλα υλικά, που το καθιστούν ως την απόλυτη επιλογή για τα κουφώματά σας.

 • Υψηλότερη αντοχή στο χρόνο και τη χρήση ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.
 • Απεριόριστες επιλογές στη βαφή χρωμάτων και σε αποχρώσεις ξύλου.
 • Το δίκτυο των κατασκευαστών Αλουμινίου βρίσκεται σε κάθε γειτονιά.
 • Δεν απορροφά υγρασία και έτσι δεν διαβρώνεται.
 • Δεν σκουριάζει.
 • Αποτελεί πιο άκαμπτο υλικό για μεγαλύτερη αντίσταση στη διαστροφή του κτιρίου.
 • Απαιτεί ελάχιστη συντήρηση.
 • 100% ανακυκλώσιμο και μη τοξικό.
 • Διαθέτει πολύ καλές μηχανικές ιδιότητες.
 • Προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες στις αρχιτεκτονικές εφαρμογές και το design.
 • Προσφέρουν μειωμένες τιμές θερμοπερατότητας συγκριτικά με τα απλά προφίλ αλουμινίου.
 • Η θερμοδιακοπή επιτρέπει τη σημαντική μείωση της μεταφοράς της θερμότητας ή ψύξης που περνά από το εσωτερικό περιβάλλον στο εξωτερικό (ή και αντίστροφα).
 • Μειώνει τη συμπύκνωση υδρατμών στην επιφάνεια του κουφώματος και σε άλλες παρακείμενες λείες επιφάνειες στο εσωτερικό του χώρου.
 • Εξοικονομεί ενέργεια, εφόσον η αύξηση της μόνωσης που επιτυγχάνεται με τη θερμοδιακοπή μπορεί να επιφέρει έως και 1/3 μείωση της απαγωγής της θερμότητας που γίνεται μέσω του κουφώματος τις ψυχρές περιόδους και να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις ενεργειακές απώλειες για τον κλιματισμό το καλοκαίρι.
 • Μείωση δαπανών θέρμανσης-ψύξης. Επιτυγχάνετε εξοικονόμηση στα καύσιμα.
 • Καλύτερη ηχομόνωση.
 • Το κτίριο γίνεται ανθεκτικότερο στα περιβαλλοντολογικά φορτία όπως ακραίες καιρικές συνθήκες (απότομη αλλαγή κρύου-ζέστης, ανέμους, μόλυνση του περιβάλλοντος).
 • Πριν την έναρξη των οικοδομικών εργασιών, ο μηχανικός σας μπορεί να σας ενημερώσει και να σας συμβουλέψει για τον κατάλληλο τύπο των κουφωμάτων σας.
 • Για να επιλέξετε κατασκευαστή συλλέξτε πληροφορίες (προτιμήστε προηγούμενους πελάτες) σχετικά με την ποιότητα και τη συνέπεια της εργασίας του και ζητήστε να δείτε προηγούμενα έργα του.
 • Προτιμήστε συνάντηση στο εργαστήριο ή την έκθεσή του προκειμένου να έχετε μία πρώτη άποψη για το επίπεδο του εξοπλισμού και της οργάνωσής του.
 • Δείτε τυχόν πιστοποιήσεις ποιότητας ή εκπαίδευσης. Η EXALCO πιστοποιεί τους κατασκευαστές της μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα, για τη σωστή κατασκευή των συστημάτων της. Επίσης, η σήμανση CE στα κουφώματα είναι υποχρεωτική από την Ε.Ε. και σας βοηθά να συγκρίνετε τις αποδόσεις του κάθε προϊόντος και να επιβεβαιώνετε ότι ο κατασκευαστής διαθέτει σύστημα ελέγχου παραγωγής.
 • Ζητάτε πάντα πιστοποιημένα προϊόντα. Η EXALCO είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001, ISO 14001:2004, μία πιστοποίηση που αφορά την Πολιτική Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Παράλληλα, έχει πιστοποιηθεί με τα πρότυπα του OHSAS 18001:2007, που αφορούν την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων της. Διαθέτει για τα προϊόντα της πιστοποιηση CE, καθώς και τα σήματα Qualicoat για την Η/Βαφή και Qualanod για την ανοδίωση. Επίσης, δοκιμάζει τα κουφώματά της σε Διεθνώς Αναγνωρισμένα Ινστιτούτα προκειμένου να αντέχουν ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
 • Ο κατασκευαστής μπαίνει στην οικοδομή μετά τον κτίστη και πριν από τον σοβατζή.
 • Προτείνεται οι ψευτόκασες που θα τοποθετηθούν να είναι γαλβανισμένες για να μη διαβρώνονται.
 • Χρώμα ή ανοδίωση;
  • Η ανοδίωση ενισχύει την αντιδιαβρωτική συμπεριφορά του αλουμινίου και αποτελεί επεξεργασία στο ίδιο το μέταλλο. Προτείνεται για παραθαλάσσιες περιοχές ή με πολλούς ρύπους. Διατίθεται σε περιορισμένους χρωματισμούς.
  • Η Βαφή προσφέρει απεριόριστη επιλογή χρωμάτων. Αποτελεί ένα επιπλέον στρώμα από το αλουμίνιο, το οποίο επίσης ενισχύει την αντιδιαβρωτική του συμπεριφορά.
 • Yπογράφετε ιδιωτικό συμφωνητικό πριν την οποιαδήποτε καταβολή χρηματικού ποσού, με ότι έχετε συμφωνήσει και το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα.
 • Προτιμήστε μόνο πιστοποιημένα και αξιόπιστα εξαρτήματα όπως λάστιχα στεγανοποίησης, ράουλα, λαβές, μεντεσέδες, κλειδαριές κλπ. Η EXALCO προδιαγράφει τις σωστές διαδικασίες παραγωγής και τοποθέτησης των συστημάτων της και προτείνει τα κατάλληλα και πιστοποιημένα εξαρτήματα για κάθε της σύστημα.
 • Προτιμήστε κουφώματα με θερμοδιακοπή σε περιοχές με έντονα καιρικά φαινόμενα για καλύτερη μόνωση.
 • Βεβαιωθείτε ότι πάντα υπάρχει η ταινία γνησιότητας EXALCO στα νέα σας κουφώματα. Το ειδικό φιλμ εγγυάται επίσης την προστασία από κάθε είδος λεκέδες ή φαινόμενα οξείδωσης που θα μπορούσαν να προκληθούν από την επαφή του με σκυρόδεμα, ασβέστη ή βερνίκια. Το φιλμ αφαιρείται άμεσα μετά την τοποθέτηση. Τυχόν εκτεταμένη παραμονή του και παράλληλη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει λεκέδες.

Να γίνεται από κατά μέσο όρο 4 φορές το χρόνο ή περισσότερο αν βρίσκεται σε παραθαλάσσια περιοχή ή εκτίθεται σε ατμόσφαιρα υψηλών ρύπων.Ξεκινάτε πάντα από το πάνω μέρος του κουφώματος προς τα κάτω.Αφαιρέστε τη σκόνη με μία βούρτσα με μαλακές ναύλων ίνες (απλή σκούπα).Ξεπλένετε με απορρυπαντικό με ουδέτερο PH ή μόνο νερό και σκουπίζετε με ένα μαλακό καθαρό πανί.Μη χρησιμοποιείτε συστήματα εκτόξευσης με πίεση υγρών απορρυπαντικών, καθώς και άλλα παρόμοια μέσα διότι φθείρουν την επιφάνεια.Προτιμήστε να καθαρίζετε τα βαμμένα κουφώματα σε ώρες που δεν τα βλέπει ο ήλιος.Για την καλύτερη ενεργειακή απόδοση του κουφώματος, είναι απαραίτητο κάθε δύο χρόνια περίπου να γίνεται έλεγχος από εξειδικευμένο συνεργείο σε συγκεκριμένα μέρη του κουφώματος που επηρεάζουν την απόδοση του.

Όλες οι Υπηρεσίες μας

Ρωτήστε τους Ειδικούς

Αντιμετωπίζετε προβλήματα, έχετε ερωτήσεις και δεν βρίσκετε
απαντήσεις; Ρωτήστε τους ειδικούς της EuroAL για ότι σχετικό με
Κουφώματα Αλουμινίου